Akademija plant-based kuhanja

Biti siguran u sebe znači djelovati slobodno. Biti siguran u sebe znači biti samopouzdan. Kad smo samopouzdani, tada nam rezultat je jasan. Točno onaj koji želimo. Takve primjere imamo u životu, a ista situacija je i u kuhanju.

Biti siguran u sebe u kuhanju znači biti slobodan u isprobavanju novih recepata, primjeni raznih tehnika pripreme, korištenja novih začina. I naravno, kušanje novih okusa.

Akademija se održava kroz tri radionice, gdje je naglasak prvotno na učenju, a potom na kuhanju i primjeni stečenog znanja. Na kraju svake radionice isprobavamo jela, komentiramo i razumijemo što smo radili. 🙂

Otvorene su prijave za Akademiju plant – based kuhanja koja ide u blagdanskom izdanju!

TRODNEVNI PROGRAM BOŽIĆNE AKADEMIJE:

1. radionica (14.12.)Što sve trebate znati prije izrade svečanog plant – based obroka i kako se najbolje pripremiti

Počevši od pomno pobranih namirnica, posuđa, određenih tehnika i dr., bit će tu svega što možete naučiti. Sve u cilju lakšeg praćenja jela koja će vam se prikazati i koje ćete naposljetku kušati.

Za vas pripremam 2 jela:

 1. Wellington s portobello gljivama
 2. Štruca od leće s umakom od gljiva

2. radionica (16.12.) – Zašto koristiti tofu u okrepljujućim zimskim jelima i kako začiniti jela

Ovdje ćete saznati sve o najdostupnijem izvoru proteina – TOFU. Kako se može koristiti te kako ga najbolje iskoristiti. Prilikom isprobavanja jela, spoznat ćete da vas tofu itekako može nahraniti i okrijepiti, a to je upravo ono što se traži od jela koja jedemo zimi.

Za vas pripremam 2 jela:

 1. Veganski ramen
 2. Lisnato s tofuom i povrćem

3. radionica (18.12.) – Napravite blagdanske kolače bez mliječnih proizvoda i jaja, a da ne izgubite na okusu i strukturi

Omiljeni okusi slastica bez kojih je nemoguće zamisliti božićni jelovnik! Matei će s vama podijeliti svakojake načine zbog kojih kolači mogu biti jednako ukusni i bez mliječnih proizvoda i jaja. Pomnije će razjasniti vezu između slastica i plant-based prehrane. A onda nastupate vi i vaši vrijedni prstići.

Polaznici će pripremati:

 1. Cimet rolice sa šećernim sirupom
 2. Božićni cupcakes (cupcakes s kremom od vanilije)

PRIJAVI SE

__________________________________________________________________________________________________________

Pogledaj kako nam je bilo na prošloj Akademiji!

1 dan (3.11.) – Osnovne namirnice u plant-based prehrani i sve što treba znati prije kuhanja

Za početak, u prvom dijelu radionice naučit ćete nešto više o iskoristivosti sezonskog voća i povrća, posuđa za ovakav princip kuhanja, a saznat ćete i poučnu priču o pirjanju povrća. Imajući na umu sve navedeno, bit ćete spremni za primijeniti sljedeća jela, ali pritom si olakšati za sve ostalo što vas čeka.

Pripremate 2 jela:

 1. Zapečena riža s povrćem, lećom i slanutkom u kokosovom mlijeku
 2. Zapečena riža sa sojinim komadićima i povrćem

2 dan (5.11.) – Začinjavanje hrane i korištenje tofua u plant-based prehrani

Slijedi šarolika priča o začinima koje Matei i osobno upotrebljava. I sami ćete isprobati na koji način i kada ih dodavati kojem jelu, što dobivate s kojim začinom te kako koji začin utječe na jelo. Čekaju vas razni tips&tricks-i kako biste znali kojim začinom spasiti jelo ili ga unaprijediti. Zatim Tofu, kao jedan od najdostupnijih izvora proteina u ovoj prehrani. Saznat ćete kako ga pripremiti, marinirati te koje su sve opcije pripreme.

Pripremate 3 jela:

 1. Pohani tofu, pečeni batat i mrkva
 2. Rolice od tofua
 3. Naan kruh + hummus

3 dan (9.11.) – Kako ubrzati kuhanje i ne izgubiti na kvaliteti jela

Svatko od nas može si ubrzati proces kuhanja, a vođen tom mišlju, Matei će ukratko pokazati i dokazati koji su sve to mali trikovi za brže pripremanje jela, a da pritom ne izgubite na kvaliteti namirnica.

Pripremate 3 jela:

 1. Veganski ramen + ukiseljeni luk
 2. Juha od povrća iz pećnice
 3. Brownie od batata i kikiriki maslaca