Bezglutenski kruh od riže

U svakom trenutku imamo točno ono što nam treba. Ne ono što želimo, nego ono što nam treba. 🙂

Što je to što nam treba? To je ono što zaista želimo. To je ono što želimo jer vidimo svrhu u toj želji. Ono što nam treba, nekad nije isto kao ono što želimo. Zapravo, ono što mislimo da želimo. Jer sve u životu želimo zbog osjećaja, ne zbog te same stvari, te same osobe, tog konkretnog posla.

Osjećaj je taj koji želimo kad nešto zaželimo. A taj osjećaj možda već imamo sad, možda ga možemo naći u nečemu što nam je pri ruci, u nečemu s čime živimo i susrećemo se svaki dan. Možda naša želja nikad neće biti ispunjena, no sa nečim drugim, što možda već imamo, možemo doći do osjećaja kojeg želimo imati kad želimo to nešto.

Zato, pitaj se što ti zaista treba. Je li ti to već negdje pri ruci, negdje u tvojoj blizini, negdje u tvojoj svakodnevici. Jer imaš već sve. Sve što ti zaista treba.

Za ovaj kruh vrlo vjerojatno imaš već sve što ti treba. Riža, voda, ulje, kvasac, šećer, sol. Nema brašna, nema dodataka. Jednostavno, zabavno – rekli bi ‘žvakasto’. Pogledaj već negdje imaš li sve što ti treba za ovaj brzi recept za ukusan i zanimljiv kruh. Siguran sam da imaš. Sve što ti treba za njega. 😉

Sastojci:

∙ 360g riže

∙ 240ml mlake vode

∙ 25g šećera

∙ 30ml maslinovog ulja

∙ 15g soli

∙ 1 vrećica suhog kvasca

Recept:

1. Rižu isperite pod hladnom vodom i to nekoliko minuta. Nakon toga ju stavite u posudu, te ju prelijte vodom i namačite ju minimalno sat vremena. Nakon tog vremena, ocijedite ju i ponovno ju isperite pod hladnom vodom.

2. U blender stavite mlaku vodu, šećer i kvasac. Ostavite da stoji 5 – 7 minuta, kako bi se kvasac aktivirao. Dodajte ocijeđenu rižu, maslinovo ulje i sol. Miksajte 2 – 3 minute, dok ne dobijete kompaktnu smjesu koja mora izgledati kao tekuće ljepilo.

3. Zagrijte pećnicu na 50°C. U kalup za kruh stavite papir za pečenje, kojeg namažite sa malo ulja. Smjesu iz blendera izlijte u kalup, te pošpricajte sa malo vode. Prekrijte krpom i stavite u pećnicu 15ak minuta, kako bi se smjesa digla.

4. Izvadite kalup iz pećnice te zagrijte pećnicu na 200°C. Stavite peći kruh u pećnicu i pecite ga 35 – 40 minuta, dok na vrhu ne dobije koricu. Tijekom pečenja, nekoliko puta ga po vrhu pošpricajte vodom, kako se ne bi osušio i popucao na vrhu.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s