Tjestenina u umaku od bundeve i pečena cikla

Možemo li napraviti krivi korak? Možemo li donijeti krivu odluku? 🙂

Vjerovali ili ne, ne. Koliko god se trudili, ne možemo niti napraviti krivi korak niti donijeti krivu odluku. Jer svaki potez, svaki korak, svaka odluka nas vodi negdje. Vodi nas točno gdje mi želimo u tom trenutku kad to odlučimo napraviti.

I uvijek je to dobro za nas, uvijek iza baš te odluke, baš tog koraka stoji jedan veliki zašto. Jedan veliki razlog koji je nama dovoljan da nas odvede upravo tamo gdje želimo. A to gdje želimo ići, to se možda na prvu ne čini kao najbolja opcija. No, je – to je najbolja opcija koju mi želimo i koju nam upravo u tom trenutku treba.

Tamo gdje smo odlučili krenuti, najbolji je put za nas. To je put koji nam sad donosi najviše zadovoljstva, najviše se preklapa s našim uvjerenjima o sebi, najviše odgovara našem poimanju života.

Ovakvo gledanje sebe i svojih odluka, koraka, poteza je ono koje nam donosi olakšanje, donosi nam vjeru u sebe. Donosi nam razumijevanje da ne moramo biti savršeni, da ne moramo nešto raditi iz straha od pogreške, da ne moramo misliti da ćemo nešto krivo napraviti. I ne samo to, nego da uvijek imamo vremena donijeti odluku koja nam najviše odgovara. Nama. Samo nama.

I kad se nađemo u ‘kaljuži’ i mislimo da ne znamo gdje smo – možemo okrenuti se oko sebe i reći si: kako život piše zanimljive priče. I nastaviti dalje. Gdje god mi želimo. Upravo tamo gdje hoćemo. 😉

Isto tako, je li bundeva donijela krivu odluku kad se pretvorila u umak? Ili cikla kad se bacila u pećnicu? Nisu, jer su stvorili nezamislivo dobru kombinaciju za uživanje.

Sastojci (za 3 osobe):

• 1 butternut/kombucha tikva

• 3 glavice cikle

• 2 mrkve

• 200ml biljnog mlijeka

• 100ml povrtnog temeljca

• paket tjestenine

• začini: sol, curry, kurkuma, chilli, crvena paprika, soja umak, kim, aceto balsamico, maslinovo ulje

Recept:

1. Tikvu očistite, izvadite koštice i narežite na kockice. Mrkve ogulite i narežite na kockice veličine kao tikva. Prebacite ih u jednu posudu i začinite sa soli, curryem, kurkumom, crvenom paprikom i maslinovim uljem. Zagrijte pećnicu na 220°C.

2. Ciklu ogulite i narežite na polumjesece debljine oko 2-3 centimetra. U posudi komade cikle začinite sa soli, maslinovim uljem, curryem, kimom i acetom balsamicom.

3. Tikvu i mrkve stavite u jedan protvan, a ciklu u drugi. Stavite ih peći u pećnicu zajedno tako da protvan s tikvom i mrkvom bude na višoj rešetki od cikle.

4. Nakon 30 minuta, izvadite tikvu i mrkvu iz pećnice, a ciklu okrenite tako da se jednako ispeče s obje strane. S druge strane, ciklu pecite još 20 minuta. Stavite grijati vodu za tjesteninu. U blender stavite pečenu tikvu i mrkvu, povrtni temeljac i mlijeko te dodatno začinite soli, soja umakom, chillijem i curryem. Blendajte dok ne dobijete gustu smjesu, minutu do dvije.

5. Umak od tikve i mrkve prebacite u neku posudu i stavite ga na laganu vatru. Tjesteninu skuhajte do pola prema uputama iz pakiranja i onda ju prebacite u umak kako bi se skuhala do kraja.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s