Gulaš od gljiva

Kad naiđe neki problem, trebamo li skrenuti pogled i ignorirati ga? Ili ga trebamo pogledati i suočiti se s njim?

Možda i jedno i drugo, a možda niti jedno. Možda je opcija zastati pred njim, pogledati ga i vidjeti zašto je baš taj problem, na ovom mjestu, u ovom vremenu, na ovaj način se pojavio. Što zapravo taj problem mene želi naučiti? Što ova situacija znači zapravo za mene?

U ovakvoj perspektivi postajemo neutralni prema tom problemu. Počinjemo ga gledati iz raznih kutova, približimo mu se pa se odmičemo od njega. Pa pogledamo što ima iza njega, koliko je on zaista velik, nalazi li se nešto uz njega, je li on sam ili nije.

Kad ga tako promatramo, postajemo sve neutralniji prema njemu. Što smo neutralniji, lakše možemo vidjeti rješenje. Neutralnošću postižemo staloženost, svjesniji smo sebe, imamo bolji pregled nad situacijom i znamo kako možemo djelovati u nekim situacijama koje slijede. 😉

I da, opcija je i maknuti pogled jer neće se problem riješiti sam od sebe, odnosno neće uvijek samo naša okupiranost problemom dovesti do rješenja. Smijemo se opustiti i ne misliti samo o problemu. Ima dovoljno stvari u našoj okolini koje nas mogu zabaviti.

Tako, dok ne razmišljamo o problemu, upustimo se u kuhanje i kušanje ovog gulaša u kojem su gljive glavna uloga, a podržava ih i mrkva, grašak, luk i krumpir. Začini su točka na i. 🙂

Sastojci (za 3 osobe):

• 1kg šampinjona

• 2 glavice luka

• 400g smrznutog graška

• 4 mrkve

• 3 krumpira

• 100g peršin lista

• 500ml povrtnog temeljca

• začini: sol, limunski papar, curry, chilli, crvena paprika, tahini pasta, soja sos, kurkuma, maslinovo ulje

Recept:

1. Nasjeckajte sitno luk i mrkvu. Krumpir narežite na manje kockice, a šampinjone na ploške.

2. Na ulje stavite pržiti luk, posolite ga i nakon par minuta dodajte mrkvu i nastavite pirjati. Dodajte zatim šampinjone i još dodatno posolite. Nakon par minuta dodajte i grašak.

3. Začinite s paprom, chillijem, crvenom paprikom i kurkumom i dodajte žličicu tahini paste. Podlijte povrtnim temeljcem, smanjite vatru i dodajte krumpir. Začinite sa soja sosom (po želji).

4. Kuhajte 35-40 minuta i pred kraj kuhanja dodajte sitno sjeckani peršin.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s