Veganski brownie od batata

Poduzimanje akcije nikad ne može biti loše. Kad se odlučimo poduzeti akciju, tada mijenjamo sve. Mijenjamo sebe, mijenjamo okolnosti, uvjete u kojima se nalazimo.

U trenutku kad krenemo u akciju, ne osvrćemo se više na okolnosti, nego samo nastavljamo svojim putem. Naš put je jedini ispravan. Niti put naših roditelja, prijatelja, poznanika, niti put zajednice u kojoj se nalazimo. 😉

Da bi poduzeli akciju, ne trebamo znati cijeli put. Znamo li cijeli put napamet da bi došli u neki novi grad ili na novo mjesto za ljetovanje? Ne znamo, a opet smo poduzeli akciju i krenuli prema tom odredištu. Put će se sam pred nama otvarati, pokazivati. Koliko se mi brzo krećemo, koliko akcije poduzimamo, toliko ćemo puta moći vidjeti.

Ako zastanemo na putu, ne znači da smo na početku, nego se samo trebamo malo presložiti i nastaviti putovati, poduzeti novu akciju. Ta akcija ne mora niti uvijek biti samo djelovanje, nego može biti i ona priprema za put, organizacija, spremnost na to putovanje.

Vjera u postojanje puta, vjera u postojanje cilja prema kojem se krećemo nositelji su akcija koje možemo i moramo poduzeti. Kako god ona izgledala, akcija nikad neće ostati bez svoje reakcije. Nikad neće ostati bez svog rezultata. 🙂

Batat već dugo vjeruje u svoj cilj da postane jedna od najraznovrsnijih namirnica. U ovom izdanju, u veganskom brownieju pokazuje svoju slatku stranu, nerijetko zanemarenu. No, on vjeruje u sebe i nastavlja poduzimati akcije, stavljati se kao prvi izbor za zabavu u kuhanju. 😉

Sastojci (za 16 komada):

• 500g batata

• 150ml biljnog mlijeka (rižino/zobeno)

• 150g maslaca od kikirikija

• ½ praška za pecivo

• 50g glatkog brašna

• 100g kakao praha

• žlica šećera

• 50g badema (opcionalno)

Recept:

1. Batate u kori stavite peći u pećnicu na 200°C 35-40 minuta, dok ne budu mekani. Izvadite ih iz pećnice i prekrijte krpom, kako bi bilo lakše skinuti koru i kako bi postali još mekši. Nakon što se ohlade, ogulite ih – lako ćete rukama skinuti koru.

2. Bademe stavite kuhati u vodu. Nakon 10ak minuta, izvadite ih i ogulite, rukom skinite koru.

3. U posudu stavite batat, te ga usitnite s vilicom i dodajte sve sastojke – biljno mlijeko, maslac od kikirikija, prašak za pecivo, brašno, kakao prah, polovicu badema i šećer. Pomiješajte sve sastojke u jednu smjesu.

4. Smjesu prebacite u protvan, na vrh posložite još oguljenih badema i stavite peći u pećnicu na 180°C 35-40 minuta. Prije jedenja, ostavite da se ohladi barem pola sata, da postane kompaktniji.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s