Strast

Radi ono što voliš i nikad nećeš više raditi u životu. Raditi što voliš zaista je privilegija. Slijediti svoju strast, ostvarivati se kroz nju, osjećaj je vlastitog ispunjenja. Možda je to razlog zašto smo ovdje – da pokažemo što sve možemo.

No, pitanje je – kako raditi što voliš? Kad to raditi? Kako uopće pronaći ono što voliš? Kako pronaći i slijediti svoju strast?

Jedna od velikih mojih strasti je kuhanje. Kuhanje mi pruža osjećaj slobode, kreativnosti, osjećaj stvaranja i kreiranja novog sadržaja. Dok to radim, ja sam u svom svijetu, u tom svijetu sve je dopušteno, sve je po mojim pravilima.

Kako sam uopće došao do tog da je to moja strast? Primjetio sam da kad kuham, doslovno ne postoji vrijeme. Bila ponoć ili rano jutro, ja bi to htio raditi. Vrti mi se po glavi stalno, vesele me novi recepti, nove tehnike, ljudi koji pričaju o tome, promatram kuhanje na drukčiji način. Pokušavam razumjeti sve što radim, sve mi se čini dostupno i moguće u kuhanju, ne zazirem od napretka u tome.

Kako da vi nađete svoju strast? Razmislite što vas veseli dok radite to nešto. Vaša strast je ono što se samo vama čini jednostavnim, a nekom drugom kao najkompliciranija stvar. Strast je ono što bi radili i vikendom i u slobodno vrijeme i dok odmarate. Strast je ono što bi radili besplatno. Strast je ono što želite raditi, a ne ono što morate. 😉

Možda nećete znati odmah koja je točno vaša strast. Nisam ni ja. Nisam znao donedavno, dok nisam se odlučio iskoračiti, prijaviti se na radionice kuhanja, otvoriti Instagram profil i činiti korake koji me vode k tome da počnem slijediti svoju strast. Možda će samo nazirati vaša strast, nešto općenito volite raditi, a onda kad se počnete usmjeravati prema njoj, onda će vam se samo jasnije pokazivati koja je točno vaša strast.

I što onda kad ju pronađem, počnem ju slijediti i ne ide odmah – ne ide kako ste zamislili da će krenuti? Zastanite na trenutak i pitajte se – kako bi se osjećao kad više to nikad ne bi radio u životu? Primjerice, da ja prestanem kuhati i da prestanem trčati po brdima, osjećao bi neizmjernu prazninu – to nije opcija za mene. Ako imate barem sličan ili isti odgovor kao ja – onda je to vaša strast i samo nastavite putem koji ste krenuli.

Koja je vaša strast?

Što je to što bi mogli raditi i besplatno?

Što bi htjeli raditi i kad ništa ne morate raditi?

Ako ne znate vi, pitajte nekog iz vaše okoline – što ti misliš, u čemu sam ja odličan? Da mi nešto trebaš prepustiti da radim, što bi mi povjerio? Slušajte i zadivit će vas odgovori. 🙂

Na kraju, strast nije nešto što je rezervirano samo za odabrane pojedince, svatko od nas ima to u sebi. Na nama samima je odluka što želimo s njom. Želimo li ju slijediti, želimo li ju dijeliti s nekim, želimo li ju spojiti s nečijom drugom strasti. Poslušajte sebe jer vi znate ono što je najbolje za vas. 🙂

30.10.2019,Zagreb – Kuhaona, natjecanje u kuhanju u organizaciji Vecernjeg lista i Gorenja. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s